Expansionisme nazi

Enviado por Chuletator online y clasificado en Historia

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,84 KB

 
La guerra total és un terme del Segle XX que descriu a una guerra en la qual els països o les nacions mobilitzen i forcen fins al límit tots els seus recursos disponibles, per destruir totalment la capacitat d'un altre país o nació. 

Guerra llampec

: és una tàctica bèl·lica ofensiva que pretén obtenir una victòria decisiva amb un atac localitzat, ràpid i limitat en el temps del conjunt de forces mecanitzades. 

Expansionisme nazi:

Política basada en la necessitat de posar fi a la desproporció entre el territorio que ocupava Alemanya i als eva población.

POLÍTICA D’APAIVAGAMENT

: Política seguida per la Gran Bretanya i dirigida per Chamberlain respecte a Hitler, per la qual no s’opossaria frontalment a l’acció nazi amb l’esperança que una vegada satisfeta les aspiracions d’unificació germánica, s’acabaria la seva política  expansionista.

CAMPS D’EXTERMINI:

 Camps on els nazis concentraven els jueus, malalts,gitanos, homosexuals per assassianr-los, per extenuació o per ejecució directa a les cambres de gas.

IMPERIALISME NIPÓ

: Política militarista i expansionista exercida pel Japó a l’Àsia. Basada en la disponibilitat d’un “espai  vital”, per pal·liar els efectes de la crisi económica de la década dels 30 i poder així extreure primeres matèries i exportar els seus productes.

CONFERÈNCIA DE IALTA

: Reuníó que van mantenir els aliats com a continuació d’altres reunions prèvies(Churchill,Roosvelt,Stalin). Amb ella es va decidir la desnazificació i la partició d’Alemanya, la incorporació de França en el repartiment, les indemnitzacions a pagar per Alemamya, les noves fronteres de l’URSS i la creació de l’ONU.

ONU:

Organisme internacional creat amb l’objectiu de mantener la Pau i la seguretat internacionals,la cooperación económica i social entre les nacions.

XOÀ:

 Significa “catástrofe” és el nom amb que es coneix l’extermini dels jueus pels nazis durant la Segona Guerra Mundial.

TOTALITARISME:

 Règim polític autoritarti, imposat amb violència i mantingut per mitjà del terror, en el qual l’organització de l’Estat I de tota la societat està sotmesa a una ideología oficial. En el cas de d’Alemanya al feixisme del tipus nazi.

DICTADURA

: Forma de govern totalitari en la qual l’exercici del poder absolut es aplicat per un sol home, grup o clase social. Sol portat associada l’exaltació nacionalista i una forta presencia militar o policial per exercir el control social.

NAZISME

: Abreviatura de Nacional-Socialisme. Fa referencia al partit liderat per Hitler i al règim polític totalitari que es fa instaurar  a Alemanya amb la seva arribada al poder al 1933.

NAZIFICACIÓ

:  Procés pel qual el conjunt de les estructures socials, econòmiques, polítiques o culturals van aceptar i adoptar els principis ideològics propis del nazisme.

AUTARQUIA:

 Formes d’organització que parteixen del principi d’autosuficiència económica i política. S’entén com sinonim d’economia tancada.

RACISME

: Ideologia que defensa la discriminació de les persones per motius racials i la superioritat d’unes races o etnies sobre altres que considera inferiors.

ANTISEMITISME:

 Contrari als semites, terme amb el qual es designa la población jueva. En les seves posicions més extremes, l’antisemitisme va propugnar la desaparició del poble jueu.

EXPANSIONISME:

 Doctrina que propugna l’expansió de la base territorial d’un país sobint per mitjà de l’agressió militar.

Entradas relacionadas: