L'evolució dels éssers vius

Enviado por Chuletator online y clasificado en Medicina y Salud

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,58 KB

 

Natura. Com a ésser vius hem evolucionat através de la natura.
Éssers Naturals.

Teoria de l’evolució

1- Fixisme i creacionisme. Tenien les primeres teories que explicaven el nostre origen com a éssers naturals

El fixisme descriu la natura com una realitat definitiva i acabada en la qual els éssers vius constitueixen formes inalterables.

El creacionismeTenen explicacions cristianes.Fa referència a que Déu del EX-HIHILO (del no res) va inventar el món amb totes les especies ja fetes i això ho va fer per amor, perquè ens estima.


2- L’AMARCK. PALEONTOLOGIA I ANATOMIA COMPARADA

L'Amarck(1744-1829) va ser un naturalista francès, un dels grans homes de la època de la sistematització de la historia natural. Ell deia que durant el temps les espècies evolucionen (girafes).

Naturisme: Va ser la primera ciència que va considerar que la natural és qui produeix les especies mitjançant processos naturals no pas Déu.


3- Darwin I LA TEORIA DE L’EVOLUCIÓ

Charles Robert Darwin (1809-1882) va ser un naturalista anglès, reconegut per ser el científic més influent dels que van plantejar la idea de l'evolució biològica a través de la selecció natural.


L’ORIGEN DE LES ESPECIES

  • Les formes de vida no son estàtiques sinó que evolucionen. Les especies canvien contínuament i unes apareixen com d’altres s’extingeixen. (Contradicció al fixisme)

  • El procés d’evolució es gradual, lent i continu. Els organismes que s’assemblen estan aparentats i descendeixen d’avantpassats comuns. Es a dir, tots els organismes vivents és poden remuntar a un únic origen.

  • Selecció natural


    Es la clau que ens explica tot el sistema natural i es produeix en dues fases:

                    ---- Es produeixen generacions de modificacions espontàneas les quals amb el                                 temps es van modificant.

                 ----- Aquesta selecció és dona através d’aquesta supervivència per la vida, on els individus ,es ben dotats, els que han nascut amb les modificacions es favorables per fer front al medi ambient, són els que tenen més possibilitats de sobreviure i reproduir-se.


Entradas relacionadas: