Tres estrofes de quatre versos decasíl·labs i una estrofa de dos versos decasíl·labs

Enviado por Chuletator online y clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,63 KB

 

69 - EN UNES NOCES

Tema principal  és el casament d'un amic del poeta, Martí Esteve.  El poema probablement va ser llegit pel poeta a la fi del banquet.

Explicació per estrofes:1a estrofa:
El poeta ens presenta un paisatge florit, que situa el casament i el poema al mes d'Abril.
2a estrofa:  Martí, el noi que es casa, escolta com la seva dona diu el sí.  De l' emoció no veu res al seu voltant, com si estigués en un núvol.3a estrofa:  El poeta elogia la bellesa de la mà dreta de la noia, és la mà on brilla  el seu flamant anell de matrimoni.4a estrofa:  Amb el matrimoni, aquesta mà dreta de la núvia simbòlicament es tanca sobre la vida del nuvi, és a dir se la fa seva. A partir d'ara la seva dona serà alhora el seu estímul i la seva protecció.5a estrofa:  El que vulgui l'esposa serà a partir d'ara el més important per al marit. 6a estrofa: El matrimoni és l'únic que importa per al nuvi,  tot el que hi ha al seu voltant, família i amics, són ombres. La mà de la dona té el seu anell de matrimoni i el més important per al marit és ella: ella l'acosta al cel, al paradís. General: El poema  llegit a la boda  descriu els sentiments del noi que es casa, el Martí.

Estructura:Aquest poema està format per sis estrofes. Les cinc primeres estrofes estan formades per quatre versos cadascuna i la sisena en té cinc. Tots els versos són decasíl.Labs.L'esquema de rima és ABBA  CDCD EFEF ...

Figures retòriques: Metàfora als versos 9-12: s'associa la mà de la núvia a diverses flors, i l'ungla a la lluna creixent.

Conclusió:Martí es sent afortunat de tenir  la seva esposa i per a ell no existeix en aquell moment rés més que ells dos. Hi ha una visió molt idealitzada del matrimoni (és la felicitat màxima, és per a tota la vida, etc.)


Entradas relacionadas: