Estrats

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Religión

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,44 KB

 
DEFORMACIÓ DELS ESTRATS: la deformacio dels estrats en la terra es una prova en la terra de aquesta a patit grans tensions al llarg de la seua historia// Les forces tektonikes causades pel moviment de les plaques son els principals de akestes tensions, q es veuen refrectides en els plecs i les falles dels estrems1) les falles: son fractures que trenquen la continuetat dels estrats originant una fractura que els separa en dos parts o blocs.
a)Falles normals: sonfalles on un dels dos blocs s´afona cap abaix relliscant en el pla de la falla son originades per forces de distencio(estirament).
b)
Falles inverses: Açi un dels dos blocs puja dalt de láltre pel pla de fall. Son originades per forces de choc(compresio)
c)
Falles horitzontals o de transformació: s´originen quan el relliscament dels dos blocs es horitzontal. Els marges passius son falles d´aquets tipus. 2) parts d´una falla: pla de falla: superficie on es produeix el desplaçament
H: salt de falla . Es l´altura q hi ha entre el llavi elevat i l enfonsat.
Diaclasi: son irregularitats que es produeixen en el pla de falla
degut al relliscamen dels dos blocs.
3) els plecs: son ondulacions de les roques estratigrafiques causades per forces compresives i que a diferencia de les falles aci no es produeix fractura. Es tarda molt de temps en produir un plec i les muntanys en ralitat son acumulacions de plecsEntradas relacionadas: