El Nazisme Aemany

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Física

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,42 KB

El nazisme alemany: Al acabar la 1ªGM alemanya va establir per primera vegada una republica democratica amb Reichstag (parlament) i president. Se li diu republica de weimer pk va neixe a weimer. En un pais de excasa tradicio democratica i havia dos extrems:-l’extrema esquerra, el partit comunista, i l’extrema dreta, els nazis, cap dels dos volia la democracia. La republica de weimer(partit democratic) nomes era sostinguda pel socialisme i els burgesos moderats, qualsevol circumstancia que el debilites es traduia en inestabilitat social. Hi va haber 3 factors que van fer trontollar aquests sectors socials:-l’inflacio-humiliacio nacional per la derrota de la guerra-crack del 29. Mentrestant havia nascut un petir partit obrer alemany que recollia els sentiments antisemites, pangermanistes, nacionalistes i revengistes on Adolf Hitler va pasar a controlar el partit(1920-NSDAP, sigles del partit nazi). Abans del cack del 29 hitler es va dedicar a organitzar el partit i a donarse a coneixer entre les clases mitjanes i petits burgesos.
L’ascens del nacionalsocialisme al poder: A les eleccions del 1930 el partit nazi va obtenir un resultats molts bons, y aixo va provocar que obtingues tambe recolzament de la burgesia, ya que els podia allunyar una posible revolucio obrera i disuadir els sindicats. Durant l’any 1932 es convocaren 2 eleccions,i malgrat el partit nazi haber obtingut molts vots, semblava que Hitler havia tocat sostre electoral. El mateix any hitler havia suavitzar els aspectes socialitzants del seu rpogramai aixi, despres de les segones eleccions, el president presionat, va cridad a Hitler pk ocupes la cancelleria. El 30 de gener de 1933 el partit nazi arribava legalment al poder amb altres grups dretans i centristes.


La nazificacio alemanya:Al 1933 despres de guanyar les eleccions va posar fora el partit comunista, acusat de l’incendi del reichstag, fet encara no aclarit.Hitler nomes va demanar una llei de plens poders per a 4 anys, que li fou aprovada. Va eliminar el altres partits politics i els sindicats. Despres d’aquestes eleccions ya no hi han mes eleccions. Dels 1934-36 el partit nazi es va dedicar a eliminar a la gent de SA*(gent d’esquerre), i dona mes poder a les SS*.Hitler acaba amb l’estructura federal . Quant va morir el presiden de la republica, hitler va entrar tambe com a president de la republica.El control Ideologic:Dins d’aquest proces de nacificacio total, els nazis tenien el control de masses, ya que controlaven els mitjans de comunicacio i es multiplicaven les manifestacions fent culte a hitler.La ideologia nazi estava lligada a la raça aria superior, antijueus, salutacio a la romana( simbologia i rituals..). Del 1936 al 1939 es va arribar al feixisme total, on l’estat controla la vida de les persones totalment i tenen una politica de recessio.L’economia:El nazisme estaa caractritzar per una politica economica d‘autarquia i d’obres publiques, feien fer treballs remunerats encara que fosin sense cas fi, per tal de disminuir l‘atur i tenir content la població. L’absorcio de l’atur es va conseguir a un preu altissim, mitjançant el re-armament(servei militar, mes policia).

Entradas relacionadas: