Ed.fisica

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,68 KB

vessants del exercici físic: finalitat educativa (educació fisica) salut ( exercici-salut) competitiva (esport federat) recreativa i terapèutica (prescripció mèdica-fisioteràpia) aspectes positius de l'esport d'èlit: és unn gran espectacle del que es beneficia tot tipus de public, es un aparador pk té molts nens, nenes i adults s'iniciin en la practica, molts avenços cientifics i tecnologics s'apliken posteriorment a altres ambits en benefici de la resta de la població.
individuals-sense oposició ( s'hi practica sol, sense col·laboració d'altres companys. sense adversari. no es una competició. hom competeix contra si mateix. ex: atletisme, eski, muntanyisme. individuals-oposició ( si practica sol xro enfrontantse directment a un contrincant, esport d'adversari. ex: tennis, badm. cooperació-sense opocició (un grup de jugadors persegueixen un objectiu comu.no hi ha confrontacio directe. ex: cursa de ciclisme, cursa de relleus. cooperació-oposició (un ekip coopera x asolir un objectiu comu, de manera directa a un altre ekip. ex: futbol, basket, hanbol, voleibol, hoquei. factors k imflueixen en limpacte ambiental : tipus dactivitat ( les toves poc impacte, les dures molt) intensitat ( pokes persones poc impacte i moltes molt) durada (pot ser esporadica o estacional) instalacions (les k no necesiten menys) fragilitat despecies, comportament de les pers, efecte sumatori.


natació: crol ( fase de tracció: entrada, agafada, traccio i impuls. fase de recuperació: el braç es mou fora de l'aigua i es prepara x la fase de traccio) esquena (la posicio de leskena es de flotacio ventral) la braça ( es produeix un desplaçament del cos cap endavant, laccio dels braços dins de l'aigua) papallona ( fase dinspiracio, recuperacio de braços, el cos realitza moviment ondulatori, i el moviment de cames es ascendent i descendent. factors x activitats a la natura: practicant ( fer valoracio de la condicio fisica, valorar el nivell de la preparacio tecnica, condicio sicologica) material (portar el necessari, repasar abans de sortida) informacio (de la zona o indret de lactivitat, planos, guies) metereologia (el tems) seguretat (no practicar sol) respecte (a la natrura, no encendre foc, senyals de transit) excursionisme senderisme: lobjectiu del kual es recorrer i coneixer la munanya o altres paratges narurals. destakem senderisme (recorrer a peu camins i senders) muntanyisme i alpinisme. actt medi akuatic: rafting (descendir rius am un bot. hidrospeed, hifrobob) descens de barrancs, vela (windsurf, vela esportiva) surf, piraguisme, rem. raids: competicons per ekips k duran uns kuants dies es realitzen activitats diverses a la natura: BTT, curses de muntanya, piraguisme, escalada. les proves son contrarellotge i resulta guanyador lekip k mostra mes pericia, preparacio i cond fisica.

Entradas relacionadas: