Els desequilibris productius i econòmics entre territoris

Enviado por Chuletator online y clasificado en Geografía

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,43 KB

 

Defineix:Globalització Econòmica:

integració De l’economia mundial en un sol sistema, dominat pel Capitalisme.

Interdependència Econòmica:

Situacio Països generen relació de mútua dependència per a la producció de Béns i serveis que Els Habitants necessiten.

BRIC:

Acrònim Usat internacionalment en economia per designar el Brasil, Rússia, L’Índia i la Xina, grup d’estats amb una gran extensió Territorial, població nombrosa, elevats recursos naturals i Important creixement econòmic.

Índex De desenvolupament humà:

indicador Compost, del Desenvolupament (PNUD). Tenen en compte tres dimensions: la salut, L’educació i l’estàndard de vida.

Taxa De mortalitat dels menors de 5 anys:

resultat D’una àmplia gamma de factors: l’alimentació sana, coneixements Sanitaris de la mare, vacunes, etc. S’expressa en tants per Mil.

Desenvolupament Econòmic:

creixement Del producte interior brut dels països, augment dels moviments Increment de mitjans tecnològics per a la producció.

Desenvolupament Humà:

crear Les condicions per tal que les persones puguin desenvolupar totes les Seves capacitats humanes d’acord amb els seus interessos i Necessitats.

Pobresa Absoluta:

quan Una persona no té cobertes una sèrie de necessitats bàsiques, Alimentació, salut i higiene, habitatge, accés a L’educació...

Fluxos Visibles:

mercaderies: Productes energètics, agrícoles, industrials.

Fluxos No visibles:

capital I la informació.

Règim Comú:

sistema De finançament que s’aplica a la majoria de comunitats autònomes, Que reben de l’Administració central de l’Estat dos tipus de Recursos: tributaris i no tributaris.

Règim Foral:

sistema De finançament que s’aplica als territoris forals històrics D’acord amb la Disposició addicional primera de la Constitució, L’Estatut d’Autonomia del País Basc i la Llei orgànica de Reintegració i millorament del règim foral de Navarra.El qual L’Administració de cadascun dels territoris forals controla, Recapta i gestiona la major part dels impostos estatals i contribueix A les despeses generals de l’Estat.

Fons De compensació interterritorial:

Per corregir desequilibris i fer efectiu elprincipi De solidaritat.

Entradas relacionadas: