Definició de natalitat

Enviado por Chuletator online y clasificado en Geografía

Escrito el en catalán con un tamaño de 6,83 KB

Evolució de la població mundial


1.Es tracta d'una taula que mostra el creixement de la població mundial en diferents dates seleccionades, des de l’origen de l’home a la terra fins l’any
2000. Mostra la taxa de creixement anual i els anys necessaris per a la duplicació de la població en cada cas. La font de procedència és United Nations Population amb dades de diferents anys. El creixement de la població ha estat el resultat d’un llarg procés, el creixement s’ha accentuat a partir de 1800 quan, per primera vegada, amb les taxes de creixement assolides, entorn del 0,5% anual, la població es duplica en menys d’un segle. 

3.Pel Que fa al període entre 1950 i 1975, amb una taxa de creixement de l’1,9% anual: -El creixement de La població es dóna, sobretot, en els països del tercer Món.-El Creixement de la població és el resultat d’una reducció de la taxa de mortalitat, accentuada, sobretot, en els països en vies de desenvolupament, com A resultat de la generalització de la medicina.-L’esperança de vida té tendència a augmentar Arreu del món: en uns països perquè es parteix de baixes esperances de vida i perquè Hi ha una millora de la qualitat de vida.-Com A mesures explicatives del creixement de la població, cal tenir en compte el Desenvolupament econòmic de les societats humanes: processos D’industrialització en les economies desenvolupades, i en els països emergents, I també en alguns països en vies de desenvolupament, i en el cas dels països Asiàtics, la revolució verda que va afavorir la millora alimentària. En tot Cas, en el fons, una millora substancial de la renda per càpita és el que Explica el creixement de la població mundial. 

El decreixement Observat en el darrer període seria degut a:   -La taxa de natalitat en molts dels països en Vies de desenvolupament, te tendència a disminuir a causa de la implantació de Programes de planificació familiar i mesures de control de la natalitat, com Per exemple la política del fill únic que es va seguir a la Xina. 

4. A)El Règim demogràfic antic i el règim demogràfic modern. L’abans i el després de 1800. B) Pel que fa a les Característiques definitòries del règim demogràfic antic hi havia unes elevades Taxes de natalitat i de mortalitat que, amb les crisis de mortalitat Catastròfiques, comportaven un lent creixement de la població. El règim Demogràfic modern, vindrà caracteritzat per una forta reducció de les taxes de Natalitat i de mortalitat. Entremig, la transició, amb un manteniment, a la Baixa de la taxa de natalitat, i una caiguda substancial de la mortalitat.


 

Piràmide de població D’Espanya (1 de Gener de 2013)


3.A)En El grup d’edat de 0 a 4 anys s’observa un volum lleugerament superior de Naixements de nens sobre els naixements de nenes, que s’explica per una Tendència natural biològica: de cada 1.000 naixements, 512 són nens i 488 Nenes. B)En els grups D’estrangers d’edat adulta, dels 20 als 45 anys s’observa un predomini dels Grups d’edat masculins sobre els femenins, que s’explica tant pel major nombre De naixements de nens, com principalment per l’arribada d’immigrants de països En vies de desenvolupament, o dels països més pobres de la UE, entre els quals Predominen els homes. C)En Els grups d’edat de més de 65 anys es dóna un clar predomini de la població Femenina, pel fet de gaudir d’una esperança de vida superior. En el 2011 L’esperança de vida a Espanya era de 84,8 anys per a les dones i de 78,8 anys Per als homes (de les més elevades de la UE i del món), que es pot explicar per Factors biològics i sociològics alhora. 

4 Les Característiques actuals del model demogràfic d’Espanya i que corresponen a un País desenvolupat són:-Una baixa natalitat, que es pot explicar Per la tendència a l’endarreriment de la maternitat en les dones i la Disminució del nombre de fills per parella. -Una baixa Fecunditat. L’índex de fecunditat és molt baix, d’1,36 fills per dona, molt Lluny de la mitjana de reemplaçament generacional, que és de 2,1. Les causes Són de tipus socioeconòmic i cultural com ara l’accés als mètodes Anticonceptius, el canvi del paper de la dona quant a la incorporació al mercat Laboral, l’augment del seu nivell d’instrucció i capacitat de decisió, els Costos del manteniment i l’educació dels fills, el retard en l’edat en què es Té el primer fill, els canvis en l’estructura familiar, etc.-Una baixa Mortalitat, especialment la mortalitat infantil, deguda a la qualitat i Cobertura del sistema sanitari públic, que es reflecteix en l’augment de L’esperança de vida, tant dels homes com de les dones, encara que la tendència A l’envelliment de la població provoca que la taxa de mortalitat general es Mantingui relativament elevada.  De forma general, es pot Afirmar que l’onada migratòria que ha arribat a Espanya des de 1996 fins a la Crisi del 2008 ha influït en el creixement real, provocant un augment de la Població. Un altre aspecte que es pot considerar positiu de la contribució de La immigració és el rejoveniment de la població espanyola. La immigració ha Contribuït a la millora de l’economia, amb l’augment del consum i l’increment Del PIB per la incorporació dels immigrants a la població activa i les Aportacions dels immigrants regularitzats al sistema de la Seguretat Social. També Perquè, a diferència d'onades immigratòries anteriors, hi havia un percentatge De gent formada, amb estudis superiors. L’arribada d’immigrants ha reduït també La taxa de dependència, en fer augmentar els grups d’edat d'actius. També hi ha Hagut conseqüències negatives, com la baixada de salaris en alguns sectors a Causa de l'excés d'oferta de mà d'obra, o l'aparició de conflictes en alguns Barris i ciutats, juntament amb actituds xenòfobes per part de la població Local. _Les conseqüències Socioeconòmiques de la tendència a l’envelliment actual de la població D’Espanya es poden concretar en els aspectes següents:-Es poden preveure, en un futur, desequilibris en el sistema de pensions a causa De la proporció superior de població dependent (pensionistes) més gran respecte A la població activa.  -També es pot preveure que s’incrementarà la Despesa sanitària destinada a les persones de més edat per l’augment de les Malalties pròpies de la vellesa.-El mercat de treball es pot veure afectat per la necessitat de mà d’obra si els Efectius de població adulta existents tendeixen a disminuir, de forma que Aquest fet pot provocar un efecte crida a nous corrents d’immigració.

Entradas relacionadas: