Corona de castella

Enviado por Chuletator online y clasificado en Historia

Escrito el en catalán con un tamaño de 5,56 KB

 
3.Projectes de reforma del compte duc d'Olivares
Va aplicar l'autoritarisme i la centralització, però va fracasar.Aquest regnat va suposar l'inici de la pèrdua de l'hegemonia de la monarquia hispánica i va ser el primer en perdre territoris europeus. Les tres reformes més destacables són:
EL PROJECTE D'UN BANC ESTATAL
L'objectiu era crear una xarxa nacional d'eraris per alliberar la Corona de la seva dependencia de la banca estrangera. Els eraris actuarien com a bancs:els súbdits dipositarien doblers a canvi d'un interés i el banc concediria préstecs a l'estat.
EL PROJECTE D'UNIFICACIÓ JURÍDICA I INSTITUCIONAL
L'objectiu era unificar la monarquia sota unes mateixes lleis i institucions que seguirien el model de Castella. Al Memorial Secreteo enviat a Felip 4 el 1624 consideraba que s'havia de convertir en rei d'Espanya i proposava tres vies per ser-ho:
-Fomentar els matrimonis entre súbdits dels diferents territoris amb súbdits castelllans i concdir beneficis i dignitats a Castella als originaris d'altres regnes.
-Negociar a cada territorio la modificacoó de les seves lleis, però amb l'amenaça de l'exèrcit per donar a entendre que els canvis també es podrien imposar per la força.
-Fomenttar una revolta popular que justificaría la intervenció militar. Mitjançant el dret de conquista es podrien eliminar els furs del regne i imposar les lleis de Castella.
EL PROJECTE D'UníÓ D'ARMES
L'objectiu era crear un exèrcit permanent de 140000 homes reclutats de tots el regnes de la monarquia, en proporció a la seva población i riqueza. D'aquesta manera, l'exèrcit es podría fraccionar en set parts de 20000. És a dir, es podrien atendre a set fronts a la vegada. Amb aquest projecte, el comte duc d'Olivares pretenia tres objectius:
-La creació d'un exèrcit poderós i eficaç
-La distribució proporcional de les despeses militars entre tots els regnes per descarregar Castella d'un pes que portava en solitari.
-L'establiment de llaços de solidaritat entre els súbdits de tot els regnes.

Entradas relacionadas: