Condicions per a la vida als planetes

Enviado por Chuletator online y clasificado en Biología

Escrito el en catalán con un tamaño de 6,21 KB

 

1) Com S’estudia la composició de la matèria de l’Univers?


C) Mitjançant l’anàlisi d’espectres de les radiacions que ens arriben.

2) Contesta:

A) Quins elements químics són presents al Sol? Hidrogen i Heli B) Com podem esbrinar quina matèria hi ha a Les estrelles, si no podem tocar-les? Per les línies de l’espectre C) En què es diferencia l’espectre de L’hidrogen de l’espectre de l’heli?

15) Per què sabem que existeix la matèria fosca, si no la podem veure? Escull la Resposta correcta

B) Perquè n’hem detectat els efectes gravitacions sobre Objectes propis a aquesta matèria.

16) Tot I que existeixen molt elements químics, a l’Univers només n’hi ha alguns en Quantitats elevades. Contesta:

A) De Quins elements químics estan formats els estels o les Galàxies que observem? 75% Hidrogen, 20% Heli, 5% resta dels elements. B) Com ho hem pogut saber? A partir de l’espectre de la llum.18) Univers, supercúmul de virgo, grup local, via làctea, nebulosa, alfa centauri, Sistema solar (terra i sol), Galàxia andròmeda9) On es van formar els àtoms que conformen el teu cos?
B) En una Supernova que els va alliberar en una explosió.

20) Digues si les afirmacions següents sobre els forats negres són Certes o falses:

A) Són matèria fosca De l’univers que no podem veure.  FALS B) Són cossos de molta massa amb una gravetat tan intensa que no se n’escapa ni la Llum. CERT C) Es detecten mitjançant els raig X que emet la matèria accelerada Quan cau dins del forat. CERT21) Explica-ho de manera senzilla:
A) Què Vol dir que l’Univers s’expandeix? Sabem que l’Univers s’expandeix observan L’espectre de la llum, línies desplaçadés cap al vermell..B) Com sabem que l’Univers s’expandeix? Per l’acceleració de Partícules.C) Quina relació hi ha entre El descobriment de l’expansió de l’Univers i el model del big bang? L’Univers Es va originar per una gran explosió i això implica la teoria del big bang.

26) Explica com es van crear els planetes Del sistema solar. Perquè els planetes més propers al Sol són rocallosos, Mentre que Júpiter, Saturn, Urà i Neptú són planetes gasos i líquids?

Planetes Es van formar per la concentració gravitacional dels materials continguts a la Nebulosa original. A prop del centre de la nebulosa, la temperatura era molt Alta i no es van poder condensar el s elements més lleugers de les zones més Abundants, van emigrar cap a la part més extensa per això els planetes interns Són rocallosos i estan formats pels materials més escassos de la nebulosa.

27) Indica quines proves donen suport a la Teoria que la Lluna es va crear a partir de l’impacte d’un objecte contra la Terra primigènia.

Evidències: La Lluna té una antiguitat similar a la Terra. La seva densitat és més baixa similar a la del mantell terrestre.
1)    
Les espècies de Pseudo- nitzschia Productores de toxina son productors primaris (algues diatomees) que son Consumits pel zooplàcton. El zooplàcton constitueix l’aliment del moltes Espècies de peixos i invertebrats que, al seu torn, son consumits per d’altres Organismes(consumidors secundaris) de manera que les toxines assoleixen Concentracions creixents a mesura que s’avança en el nivell tròfic i així en el Cas de les aus com les gavines o els pelicans (els últims consumidors d’aquesta Cadena tròfica) les concentracions de toxina son ja tan elevades que actuen (per competència amb el glutament) en els receptors neurals específics causant Les alteracions descrites. Aquest procés es denomina bioacumulació


2)
Les concentracions de neurotoxina Es van incrementant a mida que s’avança en els nivells tròfics, per tant, és Possible que en nivells tròfics més baixos la quantitat de toxina no sigui Suficient com per causar efectes notables. També serien acceptables respostes Que parlin de l’existència de receptors molt diferents en els teixits nerviosos D’altres animals evolutivament més allunyats de les aus i els mamífers.
3)
Causes de l’augment exagerat D¡aquestes diatomees a factors ambientals com poden ser: temperatures més Càlides, variacions de la salinitat, augment de la concentració de nutrients, Corrents superficials o vents (que podrien reunir la fauna existent i activaria La seva multiplicació o augmentar la concentració de nutrients).
4)
En principi els humans tenim una Variació alimentària molt més elevada que la de les aus marines descrites en el Cas que s’està tractant. Per una altra banda, els organismes del nivell tròfic Superior, les gavines i pelicans, no formen part de la dieta humana, per la Qual cosa es podria pensar que és difícil l’afectació a l’ésser humà. Tanmateix Hi ha descrites diferents intoxicacions degudes a aquesta toxina, la primera en 1987 a Canadà, causada pels consum de musclos contaminats (més d’un centenar de Persones van resultar intoxicades i vàries van perdre la vida.
És important Relacionar l’acumulació de la neurotoxina amb el consum d’animals filtradors (com ara els musclos) o els grans peixos depredadors que concetren gran Quantitat de toxina. 

5

Els peixos als quals fa referència La recomanació com organismes situats molt amunt en les cadenes tròfiques i, Per tant, amb una capacitat d’acumulació important de tòxics en els seus Cossos. També és interessant notar que el fenomen de bioacumulació es refereix Tant a substàncies de producció orgànica (per exemple àcid domoic) com altres (Hg).

Entradas relacionadas: