Classicisme

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Música

Escrito el en español con un tamaño de 2,15 KB

Johan Stamitz funda l'escola de Mannheim que inclou l'orquestra de Mannheim, la més gran del classicisme. Aportacions de l'Escola:
-Uniformitat en el colp d'arc. -Intro. del tema contrastat. -Intro. de 4 trompes. - Utilització del regulador. -l'aplanadora de vapor.-Intro. ddel clarinet. - Dinàmica expresiva. - Intro. del minueto. -entrada del
coet
STURM und DRAG Moviment literari que va ser iniciat per un grup d'estudiants de la Universitat d'Estrasburg. El nom provè d'una obra dramàtica amb el mateix nom. -Tonalitat amb bemolls. - Dinàmica variada. -Silenci amb finalitat expresiva. -Ús de l'element sorpresa. -Indicacion expresives.
Aportacions de
Gluck. -Subordina la musica al drama. - Temàtica quotidiana amb veersemblança. - Intro. cançons estròfiques. - Intro. recitatiu acompanyat. -Integra el ballet. - Obertura en relació a l'opera. - forma internacional. -Llibretista: Rainero da Calzabigi.


Principals sacres Mozart.
Missa de la Coronació, Missa Solemnis en Do Major, Gran Missa en Do Menor, Ave Verum 'Corpus', Requiem en Re Menor. Hyeronimus von Collerdo era l'arquebisbe de Salzburg.
K.
Perque les obres de Mozart les va catalogar Köchel.
Triologia Da Ponte.
Les bodes de Fígaro, Don Giovanni i Cosí fan tutte.
Bibliografia. Bethoven.
Tan sols va escriure una opera. Fidelio. Tot el contrari de Mozart que vas ser mes prolific.
(1770 - 1827) nascut a Viena la seva música va ser fonamentalment simfònica. L'obra te forma de "Singspiel", consta de dos actes i s'aparta del genere comic per endinsarse amb el dramatic. L'obra es va estrenar amb el títol de Leonora el 23 de Maig de 1805, en el Teatre de la Puerta Caríntia de Viena

Entradas relacionadas: