Clases de circulacion

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Biología

Escrito el en catalán con un tamaño de 6,48 KB

 

ALIMENTACIÓ DELS ANIMALS: son lass="spellerror">essers lass="spellerror">heteròtrofs

es lass="spellerror">dir que lass="spellerror">necessiten captar l’aliment i transformar-lo per obtenir els nutrients essencials per la vida.

Òrgans del tub digestiu humà :boca, dents, faringe, estomac, fetge, intestí prim, gro i anus

Que es la digestió:la digestió es el procés mitjançant dels quals els aliments que ingereix un esser viu es transformen en molècules senzilles .

Digestió intracel·lular: dints  de les cèl·lules :ex- protozou agrupa les partícules alimentaries per fagocitosi, les engloben i formen vacúols digestius:nutrients obtenint passen els citoplasmes.

Digestió extracel·lular:fora de les cèl·lules: ex -humà els aliments passen per un tub digestiu i entren en  contacte amb els sucs digestius per transformar-se en biomolècules senzilles i desprès son transportades a totes les cèl·lules.

procés mecànic: lass="spellerror">esmlass="spellerror">icolen lass="spellerror">els lass="spellerror">allass="spellerror">iments lass="spellerror">com son la lass="spellerror">mastlass="spellerror">icaclass="spellerror">ió  lass="spellerror">i la trlass="spellerror">ituraclass="spellerror">ió a l’estomac

procés químic: sucs digestius transformen els aliments triturats en biomolècules senzilles

Aparell circulatori:esta format per conductes o vasos sanguinis(arteries,venes i capil·lars)

Funcions: •transportar nutrients,a la sang i son transportats a les cèl·lules ,transportar oxigen mitjançant la sang i diòxid de carboni i altres residus fins als pulmons o a altres òrgans.

Circulació oberta i tancada:

Oberta: el  formen el cor i les arteries per les quals surt la sang i per la qual es intercanvien substancies Tancada:la sang circula per els vasos sanguinis on el cor envia sang a les arteries.

El cor:es lass="spellerror">l’lass="spellerror">òrgan de lass="spellerror">l’aparelass="spellerror">llass="spellerror">l circulass="spellerror">latori que fa circulass="spellerror">lar lass="spellerror">la sang, esta format per dues bombes que es contrauen  rítmicament.

-els cuc fa que es mogui la sang gracies a les contraccions del abdomen.

La respiració cel·lular : es el procés mitjançant els nutrients es degraden, en presencia del oxigen,alliberen energia que pot ser utilitzades per les cèl·lules.

Degradació gracies a processo químics producte final diòxid de carboni

Respiració anaeròbica :lass="spellerror">resplass="spellerror">iraclass="spellerror">ió que es fa lass="spellerror">sense lass="spellerror">oxlass="spellerror">igen lass="spellerror">i produelass="spellerror">ix lass="spellerror">menys  lass="spellerror">oxlass="spellerror">igen que l’aeròblass="spellerror">ica

Classificació d’intercanvi de gasosper:difusió,cutània, traqueal, branquial, pulmonar

Mitja de transport de les cèl·lules :venes ,capil·lars i el cor

Animals energia proporcionen utilitat per renovar teixit i realitzar les funcions vitals

Entradas relacionadas: