Causes colonialisme

Enviado por Chuletator online y clasificado en Historia

Escrito el en catalán con un tamaño de 6,32 KB

 

Freetown és un nom que té una història colonial

Freetown va ser fundada l’any 1787 per allotjar els esclaus alliberats durant la campanya de Sierra Leone, d’aquí l’origen del seu nom (Ciutat Lliure).

La revolució
Meiji explica la II GM

No l’explica, és una modernització i industrialització (això se’n diu la revolució de Meiji) i es va convertir, al seu temps en una potència colonial quan va ocupar Corea i Manxúria. Va ser un aprenentatge per ells.

L’Imperi colonial holandès és insignificant

Holanda es queda Indonesia, és mínima. En comparació amb els altres podem marcar-la com insignificant.

L’Imperi colonial anglès és molt més gran a Àfrica que a Àsia

Si, ja que ocupen més països a Àfrica que no pas en Àsia on allà ocupen només l’Índia.

La Xina no va ser mai colonitzada per ningú

Al principi la Xina no és colonitzada per ningú però més endavant quan Japó conquereix Corea i Manxúria i a més a més s'inicia la II Guerra Mundial, els Japonesos avancen fins a colonitzar una part de la Xina.

El colonialisme és degut a la III Revolució Industrial

Fals, el colonialisme no és degut a la III Revolució Industrial, sinó a la segona. És degut per el proteccionisme i el creixement demogràfic.

El colonialisme és degut al racisme   

Els europeus es creien superiors i creien que als altres se’ls havia d’educar. Però també podria ser una excusa per poder colonitzar més ràpidament.

El colonialisme buscava aconseguir beneficis econòmics

Cert, el colonialisme buscava consguir beneficis econòmics però no ho van conseguir. Van haver de invertir molts diners amb comunicacions i mètodes d’agricultura per fer una producció més ràpida i obtenir més cultius.

El colonialisme buscava trobar mercats a les colonies

Cert, perquè ells estaven en l’etapa de la Revolució Industrial quan es van tancar totes les fronteres i buscaven comerç, compradors, mercat… fora de Europa i van començar a colonitzar però no van trobar allò que buscaven.

El colonialisme va permetre trobar mercats a les colònies

Fals, van anar amb intenció de trobar-los, però no van poder, degut a la pobresa que hi havia al país la gent no comprava


Entradas relacionadas: