Característiques generals del llibre el perque de tot plegat

Enviado por Chuletator online y clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 5,82 KB

 

RESSENYA DEL LLIBRE:


“HISTÒRIES DEL PARADÍS”


Vicent Boscà López

Fitxa tècnica del llibre:


Autors: Xavi Sarrià

Títol: Històries del paradís.

Editorial: Bromera, col·lecció L’eclèctica.

Lloc: Barcelona

Any d’edició: 2008 (primera edició)

PàGinés: 152

Preu: el desconec (és de la biblioteca municipal)

Dades de l’escriptor i de la Seua obra. Situar el llibre dins del conjunt de l’obra de l’autor


Xavi Sarrià va nàixer a Barcelona el 1977, es Traslladà a viure a València de ben jove. Aquest és el seu primer llibre perquè si Bé va estudiar. Va estudiar filologia catalana a la Universitat de València però un dels Fets que el fan ser molt conegut és que va ser membre fundador del grup Valencíà Obrint Pas, tal vegada el grup de música en valencíà més Internacional de tots el que han aparegut fins ara. Aquest llibre és el seu Primer de ficció. El 2014 va publicar la novel·la: Totes les cançons parlen De tu a l'editorialSembra Llibres, de la qual en va ser cofundador.

Característiques de l’edició:


Aquest llibre està format per vint-i-dos contes breus. A cadascú D’ells, Xavi Sarrià ubica la història en un lloc concret i uns personatges També molt concrets.

El tema i una breu sinopsi de L’argument


L’autor intenta explicar amb aquestos 22 contes, la situació que es viu En diferents llocs del món i ens parla de la por, la il·lusió, l’orgull, el Terror, l’alliberament..., sentiments i sensacions que titulen cadascun dels Capítols, on las realitat més crua s’entrellaça amb la fantasia més sorprenent. Amb un fort compromís social, totes les històries que es narren busquen Explicar que d’alguna manera que totes les persones busquem el nostre paradís, Però aquest no es troba en cap lloc.

Comentari de l’estructura: les Parts, capítols..


22 capítols. 22 històries. 22 títols de sensacions, de sentiments: por, Esperança, il·lusió, ambició... No és un llibre llarg i els contes es poden Llegir amb rapidesa.

Amb un fort compromís social, els 22 contes són històries en que D’alguna manera tot el món busca el paradís, però hi ha qui no el troba en cap Lloc. Presenta una tècnica narrativa original i brillant i uns continguts que No et deixen indiferent. Pots trobar ambigüitat, sentiments de culpabilitat, Repàs a temes de conflicte mundial, tot ben narrat i ben documentat.

Característiques que es Destaquen del llibre (aspectes positius):


Quan vaig començar a llegir-lo se’m feien curts els contes. I em Colpejaven perquè l’autor crec que era això el que buscava. Et presentava una Fotografia d’un lloc, amb uns personatges, amb una búsqueda d’eixe paradís de Cadascú. Però, segons avançava en la lectura, pensava que res no era casual: ni L’ordre, ni els temes tractats, ni els personatges. Tot tenia l’ordre lògic que Havia dissenyat l’autor.

Arguments pels quals s’ha de Llegir el llibre:


Pense que cal llegir el llibre perquè et presenta situacions de molts Llocs del món i pels personatges. Te’n podrà agradar més un o un altre però Segons avances en la lectura, veus més el conjunt i et transmet la imatge Global que pense és la que busca Xavi Sarrià. Crec que està molt bé per a Alumnes de batxillerat i provoca que reflexiones sobre el món que vivim i Construïm entre tots.

Una conclusió amb la valoració Personal del llibre que incloga el teu judici valoratiu


A mi m’ha agradat el llibre perquè aconseguix fer-nos sentir persones i Aconseguix també emocionar-nos. No negaré que algun dels seus contes m’ha Semblat una miqueta massa buscada la situació. Però també m’ha fet pensar en Quines condicions, en quina situació general, visc, vivim les persones que Estem a aquesta part del planeta. I te n’adones que ens podrem queixar, que Podrem voler més coses, més felicitat. Però, després de llegir el llibre, hi ha Una reflexió que ix sense buscar-la: i, jo em queixe?


Entradas relacionadas: