Assalt al palau d'hivern

Enviado por Chuletator online y clasificado en Historia

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,73 KB

 

53. La revolució burguesa de febrer del 1917


La Participació de Rússia en la Gran Guerra va fer augmentar el Malestar de la població i va crear les condicions per a un esclat Revolucionari. D'una banda, els desastres militars al front es van Succeir i el nombre de baixes entre els soldats russos va ser molt Elevat.La fam es va estendre per tota la població. Per tot l'Imperi Es van succeir protestes que eixigien la fi del tsar, la retirada de La guerra i la provisió d'aliments.
El 23 de febrer de 1917 es va produir una gran manifestació a Petograd
seguida de una Vaga general. El tsar va abdicar i es va proclamar un república Governada per un govern provicional. 

5.4 El govern provisional

El Nou govern va iniciar una sèrie de reformes polítiques i socials. La continuïtat en el conflicte va dificultar la millora de les Condicions de vida de la població. El descontentament popular va Augmentar i els soviets que demanaven la retirada de la guerra, van Començar a eixigir la destrucció del govern. Lenin va tornar a Rússia i va propugnar les anomenades Tesis d'Abril, amb les quals Marcava la ruta que calia seguir. 

6. La revolució bolxevic i la Guerra Civili

6.1 La revolució obrera d'Octubre de 1917


Els Bolxevics amb el suport dels soviets, que havien creat les seues Pròpies milícies armades, la Guàrdia Roja, van preparar Una insurrecció per al dia 25 d'Octubre del 1917.
Els Insurrectes van ocupar la ciutat de Petrogrard, van pendre el Palau D'HIvern i van destruir el govern provicional. El Segon Congrés dels Soviets de Rússia, que estava reunit a Petrogrard, va proclamar un Govern obrer, presidit per Lenin.Es va signar El tractat de Brest-Litovsk 1918 amb Alemanya, Pel qual Rússia va haver d'acceptar pèrdues territorials Importants.
El Novembre del 1917 es van celebrar les eleccions per a l'Assemblea Constituent
Que havien estat convocades pel govern provicional.
Entradas relacionadas: