Com va arribar Hitler al poder

Enviado por Chuletator online y clasificado en Historia

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,58 KB

 

Hitler Arriba al poder.

Les Conseqüències polítiques de la crisi econòmica

La Crisi econòmica va incrementar el descontentament i la tensió Social. Com que l'atur va afectar, sobretot, els obrers i les classes Mitjanes, moltes d'aquestes persones van deixar de donar suport al govern i van començar a votar opcions extremistes. Així, tant el Partit Comunista com el Partit Nacionalsocialista van augmentar Notablement el nombre de vots.

A Més, davant la por que es produís una revolució obrera, els Industrials i els financers van decidir donar suport econòmic al partit nazi, Que consideraven l'únic capaç de restablir l'ordre i de mantenir Els seus interessos.


Hitler Arriba legalment al poder

El 1932 era un any clau, ja que hi havia eleccions tant al Parlament com A la presidència de la República.En les eleccions a president de la República va tornar a ser elegit el mariscal Hindenburg. En aquesta Ocasió, però, el president es va haver d'enfrontar amb un problema Molt difícil: normalment, el cap de govern era el líder del partit Més votat en les eleccions al Parlament; però com que no hi havia Cap partit que hagués obtingut una majoria clara, era ell qui havia De decidir qui cridaria perquè formés govern. Pressionat pels homes De negocis i pels grups més conservadors, Hindenburg Va nomenar canceller (cap De govern) Hitler El Gener de 1933.

L’eliminació De l’oposició

En Pocs mesos, els nazis van assolir tot el poder.

El Primer que van fer va ser eliminar els partits de l'oposició. Amb el Pretext que un comunista havia incendiat el Reichtag (parlament)
el 28 de febrer de 1933, els comunistes van ser empresonats en camps de Concentració. El govern nazi va aprofitar la situació per Il·legalitzar tots els partits i tots els sindicats, excepte el Partit nazi.


Però, A més, Hitler va esclafar tots els qui se li poguessin oposar dins Del propi partit. Al juny de 1934 va ordenar assassinar els seus Adversaris polítics en l'anomenada nit dels ganivets llargs. Així, Hitler va deixar clar el que li passaria a tot aquell que s'oposés Als seus desitjos.

A L'Agost, Hindenburg va morir i Hitler es va convertir, també, en el President de la República, amb la qual cosa va acumular els tres Càrrecs principals: era cap d'estat, cap del govern i president de L'únic partit legal.

Entradas relacionadas: