Que aporten a les empreses els factors productius

Enviado por Chuletator online y clasificado en Economía

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,91 KB

La producció és l’activitat econòmica global que du a terme una empresa, mitjançant la qual crea un valor susceptible de ser venut.

El procés productiu és la seqüència d’activitats necessàries per fer un producte. S’agrupen en funció dels criteris: Segons la configuració del procés: 1. Producció per procés: El bé és desplaça a altres seccions per seguir la fase del procés. 2.Produccióen posició fixa:
Els operaris i màquines es mouen per fer les operacions necessàries.

Segons la manera de satisfer la demanda: 1. Producció per magatzem: Decideix que cal fabricar, la qualitat i quantitat del producte i si serà produït per massa o per lots. 2. Sota comanda: Es produeix seguint les especificacions del client.

La funció de producció és la funció transformadora de béns, serveis o productes dins de l’empresa. Té com a objectiu, organitzar, gestionar i controlar les operacions de transformació dels factors productius en productes, amb la finalitat de gestionar amb la màxima eficiència econòmica i així aconseguir l’objectiu que té l’empresa. Entorn econòmic: Són situacions externes a l’empresa, però que s’hi relacionen. Determinen un conjunt d’oportunitats que es poden aprofitar (expectatives de negoci...), i d’amenaces que cal considerar (problemes amb fonts d’aprovisionament...). Capacitat productiva: Es tracta dels recursos limitats que una empresa té a la seva disposició per dirigir la producció.
Disseny del sistema productiu: L’estructura dels processos que integren el sistema productiu i la manera de produir determinen la capacitat de la direcció de la producció per adaptar-se a les situacions de l’entorn. Demanda del producte: Depèn del tipus de producte i de com s’estructura la producció, és a dir, per magatzem o per comandes del client. Entradas relacionadas: