Aportacions del cristianisme als pobles germànics

Enviado por Chuletator online y clasificado en Religión

Escrito el en catalán con un tamaño de 8,31 KB

 

1.7. Difusió i consolidació del Cristianisme

El cristianisme es va difondre ràpidament per tot el món antic Jesús havia manat als seus apòstols que anessin a anunciar l’evangeli, així que primer aquests i després d’altres van anar a tots els racons del món conegut aleshores.

Primer a Orient, a partir d’Antioquia, com a principal centre missioner. D’allà va partir sant Pau per funda les primeres comunitats cristianes a l’actual Turquia i Grècia. I des d’allà van partir cap alsBalcans, a Armèniai també a Egipte
. A aquest darrer país hi havia la famosa ciutat d’Alexandria que es va establir com a gran centre de teologia cristiana uns segles després. I finalment, també van sortir fora de l’Imperi, cap a Pèrsia.

A Occident, sabem que sant Pau va estar a Roma al segle I d. C. I des d’allà es fundaren quantitat d’esglésies per tota la península italiana, per l’actual Françai sud d’Alemanya, arribant a les illes britàniques
. També a la península Ibèricai al nord d’Àfrica
. En definitiva poc a poc per tot l’Imperi ROMà.

A la península Ibérica va arribar el cristianisme en un primer moment de la mà de Sant Pautot i que no se sap ben bé segur i de la mà de l’apòstol Jaume, enterrat a  Santiago de Compostel·la. I amb més força cap al segle III d. C. Quan molts missioners van venir procedents de Roma i del Nord d’Àfrica. Els primers sants hispànics i que van patir martiri per defensar el cristianisme van ser Sant Cugatque va predicar pel Vallès, Sant Feliuque va predicar per les actuals Terres Gironines, Sant Fructuósa Tarragona. I Santa Eulàliaa Barcelona. Cap a l’any 300 d. C. El cristianisme ja estava ben assentat a la Península Ibèrica.
Entradas relacionadas: