2 poesia

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,08 KB

 
Poesia modernista:(Joan maragall) te,es del periode romantic.regeneracionistra, posicio critica al taranna mediocre. durant lepoca es va crear lescola menorkina. poesia romantica(retorn classicisme,llengua culta,formal) noucentisme i simbolisme:noucentisme(Eugeni d'Ors), utilit.poesia , estetia idealista,retorn classicisme i refusa romanticisme del modernisme, modifika la realitat creane una de nova i ideal.El simbolisme sexpresa amb un to mes idoni.valora la bellesa i la magia. Transmet una idea no la realitat sidentifica com poesia pura. Avantguardes:Joan Salvat papaseit introdueix llenguatge futurista i agresiu i exaltador a la vegada.representa poesia apasionada. Josep Vicenç Foix surrealisme,escriptura automatica i agafa coses de moltes cultures.


realisme historic: resposta al simbolisme, el home agafa un paper mes mes importan, ia no es 1 solitari. destinada al poble.
modernista:Joan maragall(Poesies,pirininkes.vaca,visions i cant,elogi.enllà.
Apeles Mestres:(liliana), Riquer(assaigs estetics)
nOucentisme:Josep Carner(fruits saborosos) Eugeni d'ors(xenius) Guerau (Muntaña ametistes) Carles Riba(odissea d'homer)
Avantguardes:Joan Salvat papa(Poemes en ondes hertzianes,lirradiador) Josep Foix(Gertrudis) Josep Segarra(Divina comedia de dante,cansons de taverna i doblit,rem i vela)Josep palau (picasso)Joan brossa(poemes obejcte poesia rasa)Postsimbolisme: barlomoleu rosselo(imitacio xel foc) realisme historic:salvador espriu(vacanses pagades) pere 4t(da nuces pueris) gabriel ferrater(poema inacavat)

Entradas relacionadas: