1 i 2

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Física

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,46 KB

 
nom:columnata de sant pere del vatica ,arquitecte: bernini
cronologia: 1656-1667 ,localitzacio: ciutat del vatica, estil:barroc, sistema constructiu: arquitravat.La plaça havia d'acollir a in gran nombre de pelegrins, visio perfecta del papa durant la benediccio urbi et orbi que es fa al balco.desnivells de terreny de la plaça.Obelisc egipci va ser situat davat de lex de la basilica. A una mica inclinat per superar el desnivell del terreny. s'obre a continuacio dels braços una gran el·lipsi el centre de la qual es lobelisc, secundat per dues magnifiques fonts. lelipsi esta formada per dues mitges circumferencies els centres de les quals son separats per un espai de 50 m. El portic es constituit per cuatre filees de columnes d'estil doric ambb un entaulament jonic,296 columnes. La columnata es culminada amb una balustrada que acull 140 estatues de sants. Estil: El disseny dels braços rectes rcorda la plaça Campidoglio de Miquel Angel. Funcio: la f. de la plaça era dotar sant pere d'un acces digne de la seva categoria de seu de l'esglesia. ACOLLIR ELS FIDELS

San Carlo alle Quattro Fontane

Autor:Borromini, Cronologia: 1599-1667, Local.:Roma,estil: barroc, materials: maons i estuc. Sistem. Construc.: arquitravat i voltat.
Analisi formal: dos pisos, columnes gegants , obertures en forma de ninxol, al primer nivell porta d'acces i damunt una fornicula amb lestaua de sant carles borromeu coronada per les ales d'uns querubins, aquesta estatua al pis superior correspon am el medallo sostingut pels angels. L'alçada de les columnes crea sensacio de moviment ascendent. A linterior, la planta es un oval sobre el qual s'erigeix un intricat espai on tots els elements sinuosos i ondulants es comprenetren per conferir dramatatisme al conjunt. La cupula es oval i esta formada per innombrables cassetons geometrics i coronada per una llanterna. Els cassetons disminueixen de mida i dona sensacio de mes alçada. La llanterna es una de les fonts naturals de la cupula hi es reprensentat lesperit sant.Estil: lautor creia que la seva obra intentava expressar la seva angoixa i es suicida.va mostra una preferencia pels matrial ductils i mal·leables-maó i estuc. enfront de marbres i materials nobles que se soline en cnstuccions dedificis. Funcio: l'esgl. pertany a l'ordre dels trinitaris i l'ornamentacio pictorica i escultorica esta dedicada al seu fundador, sant carles borromeu.

Entradas relacionadas: